Αρχική Ασύρματη Πρόσβαση / Eduroam

Ασύρματη Πρόσβαση / Eduroam


ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ EDUROAM


Περιγραφή


Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει στη διεθνή υπηρεσία περιαγωγής WiFi eduroam η οποία υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Στην υπηρεσία eduroam συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμοί από όλο τον κόσμο.


Κάθε μέλος του ΤΕΙ ΑΜΘ (όπως εκπαιδευτικό προσωπικό, διοικητικό ή τεχνικό προσωπικό και φοιτητές) μπορεί να επισκεφτεί οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα –που επίσης συμμετέχει στο eduroam‐ και να συνδεθεί στο internet χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης που του έχουν αποδοθεί από το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. Με παρόμοιο τρόπο μέλη προσωπικού ή φοιτητών άλλων ιδρυμάτων –που συμμετέχουν στο eduroam‐ μπορουν να επισκεφτούν το ίδρυμά μας και να συνδεθούν στο Internet χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης που τους έχουν αποδοθεί από το οικείο τους ίδρυμα. Εννοείται πως κάθε μέλος του ΤΕΙ ΑΜΘ μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο eduroam και εντός του ιδρύματος, συνεπώς έχουμε καλύτερη ασύρματη κάλυψη δικτύου.Διαδικασία σύνδεσης


1. Ανοίγουμε τη σελίδα https://cat.eduroam.org


2. Επιλέγουμε «Κατεβάστε το πακέτο εγκατάστασης eduroam»


3. Από τη λίστα των ιδρυμάτων που εμφανίζεται επιλέγουμε «Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και κατεβάζουμε το πακέτο εγκατάστασης.


4. Μετά την εγκατάσταση ανοίγουμε την εφαρμογή eduroam Cat και δίνουμε τα στοιχεία σύνδεσης. Το όνομα του λογαριασμού χρήστη πρέπει να έχει το επίθεμα @teiemt.gr. π.χ. nick@teiemt.gr


5. Στις συσκευές Android (ίσως και σε άλλες κινητές συσκευές) θα πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί το κλείδωμα της οθόνης για να πραγματοποιηηθεί με επιτυχία η σύνδεση στο eduroam.Υποδείξεις


‐Τη διαδικασία σύνδεσης την εφαρμόζουμε για κάθε συσκευή που θελουμε να συνδέεται στο eduroam.


‐Είναι πιθανόν κάποια antivirus να θεωρήσουν το πακέτο εγκατάστασης ως κακόβουλο λογισμικό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ρυθμίσουμε κατάλληλα το antivirus ώστε να επιτρέπει την εκτέλεση του πακέτου εγκατάστασης.


‐Κάθε συσκευή για να μπορέσει να κατεβάσει το πακέτο εγκατάστασης θα πρέπει αρχικά να έχει συνδεθεί στο internet με κάποιο δίκτυο διαφορετικό του eduroam.


‐Κατά την εγκατάσταση σε συσκευές android θα εμφανιστεί η επιλογή εγκατάστασης από το Google Play, την οποία και επιλέγουμε.