Αρχική Υπηρεσία Εικονικού Δικτύου / VPN

Υπηρεσία Εικονικού Δικτύου / VPN

Η υπηρεσία πρόσβασης στο δίκτυο δεδομένων της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου (Virtual Private Network - VPN) προσφέρει τη δυνατότητα σε απομακρυσμένους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, αλλά εκτός του δικτύου του ιδρύματος, να συνδεθούν με ασφαλή τρόπο με αυτό. Το όφελος αυτής της σύνδεσης είναι ότι οι απομακρυσμένοι χρήστες, ανεξάρτητα του τρόπου που συνδέονται στο Διαδίκτυο να απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες που θα είχαν αν συνδέονταν απ' ευθείας στο δίκτυο του Πανεπιστημίου:-Πρόσβαση σε δεδομένα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου, όπως πχ οι συνδρομές της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και η χρήση των εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ιδρύματος.


- Ασφαλή πρόσβαση στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν είναι εγγυημένη η ασφάλεια του δικτύου πρόσβασης.Από τη στιγμή που ενεργοποιηθεί το VPN, όλη η δικτυακή κίνηση του υπολογιστή του χρήστη δρομολογείται κρυπτογραφημένη στο δίκτυο του Πανεπιστημίου όπου αποκρυπτογραφείται και δρομολογείται στον τελικό προορισμό της. Η προέλευση των δεδομένων εμφανίζεται σε τρίτους να προέρχεται από το δίκτυο του ίδιου του Πανεπιστημίου.


Η σύνδεση στον VPN server της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το λογισμικό openVPN


Επιλέξτε την κατάλληλη έκδοση για το λειτουργικό σας σύστημα:Οδηγίες